Brochures

Verschil in verlangen

Brochure over de oorzaken van verschil in verlangen, en wat je er samen met je partner aan kunt doen. Als je partner meer of minder zin heeft om te vrijen dan jezelf. Er is sprake van verschil in verlangen als je allebei minder zin krijgt om te vrijen of dat de één minder zin heeft dan de ander. In de brochure 'Verschil in verlangen' wordt dieper ingegaan op de oorzaken van verschil in verlangen maar ook wat je er (samen met je partner) aan kan doen. De brochure beslaat 12 pagina's.

Klik op de afbeelding om de brochure te openen.

Seks als je ouder wordt

Brochure voor 55-plussers, over de impact van ouder worden op hun seksuele leven. De meeste ouderen doen aan seks en zijn tevreden over hun seksuele relatie. Met het klimmen der jaren hebben senioren wel vaker seksuele klachten. Ze hebben minder zin in seks, last van erectieproblemen of een droge vagina. Tegelijk zijn er ouderen die seks met de jaren beter vinden worden. Ze weten wat ze willen en zijn beter op elkaar ingespeeld.

Pijn bij het vrijen

De brochure 'Pijn bij het vrijen' is bedoeld voor vrouwen die pijn hebben bij geslachtsgemeenschap en/of andere manieren van vrijen. In de brochure wordt verteld over wat de oorzaken kunnen zijn, hoe het behandeld kan worden, en wat men samen met een eventuele partner kan doen om zelf te zoeken naar oplossingen. De brochure beslaat 12 pagina's.

Klik op de afbeelding om de brochure te openen.

Erectiestoornis

Er is sprake van een erectiestoornis als een man moeite heeft met het krijgen of houden van een erectie die voldoende is voor een bevredigende seksuele activiteit. U kunt lezen wat hiervan de oorzaken kunnen zijn, hoe een erectiestoornis behandeld kan worden, en wat u en uw eventuele partner zelf kunnen doen als u zoekt naar oplossingen.

Klik op de afbeelding om de brochure te openen.

Bestand

Orgasmestoornis bij de vrouw

Brochure over wat een orgasme is en waarom het soms niet lukt die te bereiken. De brochure vertelt wat er gebeurt bij een vrouwelijk orgasme en hoe je die kunt bereiken. Er zijn vrouwen die zelden of nooit een orgasme hebben. Over de lichamelijke en psychische factoren waarom dit niet lukt, hoe deze problemen eventueel op te lossen zijn en met tips voor meer lezen. De brochure beslaat 12 pagina's. 

Klik op de afbeelding om de brochure te openen.

Vaginistisch reageren

Er zijn vrouwen bij wie de vagina 'op slot' gaat zodra er iets naar binnen gaat. Dit heet vaginistisch reageren. In de brochure 'Vaginistisch reageren' wordt verteld over wat de oorzaken kunnen zijn, wat je er aan kan doen, en wat men samen met een eventuele partner kan doen om zelf te zoeken naar oplossingen. De brochure beslaat 12 pagina's. 

Klik op de afbeelding om de brochure te openen.

Sterilisatie -Brochure over sterilisatie van de man en van de vrouw-

De brochure 'Sterilisatie' behandelt sterilisatiemogelijkheden bij mannen en vrouwen. Met behulp van de brochure kan afgewogen worden wie de sterilisatie laat verrichten, de man of de vrouw. Ook gaat de brochure in op eventuele klachten, spijt en de mogelijkheden voor hersteloperaties.

Klik op de afbeelding om de brochure te openen.

Zwanger en vrijen. -Over seks tijdens de zwangerschap en na de bevalling-

De brochure 'Zwanger en vrijen' vertelt hoe je seksleven in de verschillende stadia van je zwangerschap kan veranderen. Met tips voor makkelijke standjes en welke anticonceptie je het beste kunt gebruiken na de bevalling.

Klik op de afbeelding om de brochure te openen.

Anticonceptiekoffer -Koffer om voorlichting te geven over verschillende vormen van anticonceptie-

Wilt u jongeren of jong-volwassenen vertellen of adviseren over anticonceptie? De anticonceptiekoffer bevat alle in Nederland verkrijgbare anticonceptiemiddelen plus glijmiddel en een zwangerschapstest. Er zit tevens een handleiding bij voor het geven van groepsvoorlichting of individuele counseling. Voor jongeren zelf is de uitvouwfolder 'Wel seks, geen zorgen' handig om mee te geven. Hiervan zit één exemplaar bij de koffer, maar de folder kan apart worden bijbesteld per 10 exemplaren.

Is er hulp bij seksuele problemen?

Slechts zes procent van alle mensen met seksuele problemen krijgt professionele hulp. Voor slachtoffers van seksueel geweld geldt dit voor twintig procent. Wanneer wordt de stap naar hulpverlening gezet? En bij wie zoeken mensen hulp als ze te maken krijgen met seksuele problemen of seksueel geweld? ‘Is er hulp bij seksuele problemen?’ is een handig boekje voor beleidsmakers en professionals in de seksuele gezondheidszorg die op zoek zijn naar actuele cijfers en feiten (2011) over hulpverlening bij seksuele problemen en seksueel geweld.