A.M. Heijnen
A.M. (Adrie) Heijnen
Seksuoloog-therapeut NVVS en Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM).

Achtergrond

Van beroep ben ik huisarts en daarnaast gespecialiseerd in seksuologie. Hiervoor heb ik een twee jaar durende opleiding gevolgd bij de RINO in Amsterdam (in 2005-06). Naast mijn werk als huisarts binnen de huisartsenpraktijk Heijnen & de Meij, heb ik een zelfstandige seksuologiepraktijk opgericht: Seksuologie Centrum Amsterdam. Deze spreekuren staan ook open voor patiënten/cliënten die bij een andere huisarts zijn ingeschreven. Verwijzing gaat bij voorkeur met verwijsbrief van de eigen huisarts. Echter sinds 2014 is de vergoeding van de seksuologie geschrapt uit het pakket van de zorgverzekering, een verwijsbrief is daarvoor niet langer meer een vereiste.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in hiv & geslachtsziekten en veilig vrijen, en de ouder wordende man met urologische en seksuologische klachten. Tevens ben ik erkend Gestalt-therapeut (opgeleid bij Kristallijn in Amsterdam), en gebruik ik deze vaardigheid regelmatig in de therapie. Sinds 2012 heb ik de erkenning verkregen van Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM).

Welke seksproblemen

U kan bij mij terecht voor de meest voorkomende seksuele problemen, zoals verminderd zin en verlangen, verschil in verlangen en wensen, erectieproblemen, problemen met de zaadlozing (vertraagd, te snel of niet), pijn bij het vrijen en vaginisme. Hierbij heb ik een voorliefde voor het bijzondere zoals seks bij ziek zijn, de invloed van medicatie op seks, seks op leeftijd, seks bij de ouder wordende man, identiteit en transgender issues, fetisj en BDSM.

Werkwijze

De insteek is om in één of twee gesprekken de problematiek te inventariseren en op basis daarvan te beoordelen of u bij mij aan het juiste adres bent. Zo ja, dan volgt er van mijn kant een voorstel tot behandeling en /of onderzoek. De meeste behandelingen omvatten ook huiswerkopdrachten en vragen inzet van u en uw eventuele partner(s). 

Als ik denk dat u beter af bent bij een ander, bijvoorbeeld bij een psycholoog die gespecialiseerd is in relatietherapie of psychotherapie, zal ik het advies geven om met een dergelijke therapeut een afspraak te maken. Ook werk ik samen met een aantal andere vrijgevestigde seksuoloog-psychologen. Daarnaast vraagt seksuele problematiek soms om multidisciplinaire samenwerking. Daarbij kan het gaan om urologen, gynaecologen, revalidatieartsen of psychiaters die extra oog hebben voor seksuele problematiek. Er wordt ook samengewerkt met bekkenbodemfysio-, hapto- en hypnotherapeuten. Door mij wordt, indien nodig, ervoor gezorgd dat dan een juiste verwijzing tot stand komt.