Seks: alles of niets

Seks: alles of niets

Twee uitersten komen aan bod in dit nieuwe boek van seksuologe Hannie van Rijsingen: mannen die geen of weinig zin in seks hebben én mannen die verslaafd zijn aan seks. 

Er is meer mis met de mannelijke seksualiteit dan de populaire media doen geloven. Die wekken de indruk dat iedere man altijd in de startblokken staat om seks te bedrijven. Het is een mythe waarin ook veel mannen zelf geloven en ze proberen dat waar te maken door zoveel mogelijk te "scoren". Toch zijn er steeds meer mannen die zich onttrekken aan de vrouwenjacht en die zich door de bestaande mythevorming vervreemd voelen van hun natuurlijke behoeften. 

Volgens Van Rijsingen is dat de voornaamste oorzaak van seksuele stoornissen en -problemen, zoals weinig of geen zin hebben in seks, of juist het tegenovergestelde: verslaafd zijn aan liefde en seks, waarbij de computer een grote rol kan vervullen (pornosites, cyberseks). 
Hannie van Rijsingen schrijft met kennis van zaken, puttend uit haar praktijkervaring en gedegen onderzoek, en ze lardeert haar betoog met case studies, tips en oefeningen.