Jongen in jurk, -Leeftijd vanaf 9 jaar-

Jongen in jurk, -Leeftijd vanaf 9 jaar-

Dennis woont in een saaie straat in een saaie stad. Hij heeft weinig om naar uit te kijken. Zijn vader en broer nemen hem niet serieus en zijn moeder is zomaar op een dag weggelopen. Het enige wat Dennis nog van haar heeft is een foto waarin ze in een mooie zomerjurk voor hem poseert. Dennis is zuinig op die foto, want zijn vader heeft de rest van de foto's verbrand. Komt daar Dennis' fascinatie voor verkleden vandaan? Droomt hij daarom van de nieuwe Vogue, mooie ontwerpen en zachte stoffen? 
Wanneer Dennis ontdekt dat Lisa, het knapste meisje van school, dezelfde fascinatie voor kleding en verkleden heeft, gaat een wereld voor hem open. 'Dennis had het gevoel alsof hij in een achtbaan zat. Hij hoefde niet meer de saaie Dennis te zijn. Ik kan diegene zijn, die ik maar wil, dacht hij.' 
Dit ontroerende, verrassende en grappige boek zal kinderen én ouders aanspreken. 
David Walliams is acteur en komiek. Met zijn afstotelijke typetjes en provocerende grappen maakte hij furore in de succesvolle Britse tv-serie Little Britain. Jongen in jurk is zijn eerste boek. Quentin Blake behoeft geen introductie. Hij verwierf internationale roem als illustrator van de klassiekers van Roald Dahl. Hij ontving meerdere prijzen voor zijn werk.