Sexcounseling

Sexcounseling

Sexcounseling is een praktisch-theoretische handleiding zowel ten behoeve van opleidingen als van de dagelijkse praktijk, bedoeld voor hulpverleners van diverse disciplines die zich in hun werk bezighouden met psychosociale begeleiding of hulpverlening. 
Sexcounseling is een methode van kortdurende hulpverlening met als doel het opheffen van een seksuele klacht. De basisprincipes zijn goed in te passen in andere vormen van (seksuologische) hulpverlening. De basis van de methode bestaat uit informatie geven, het geven van specifieke gedragsadviezen (sensate focusoefeningen) en andere cognitieve en gedragsgerichte technieken. Deze handleiding stelt de meest voorkomende seksuele moeilijkheden centraal. Van intake tot afsluitingsfase worden de specifieke aspecten van het hulpverlenen bij seksuele problematiek belicht. Theoretische informatie wordt met praktijkvoorbeelden toegelicht en vele oefeningen zijn gedetailleerd beschreven. 
Dit unieke boek is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de auteur in de seksuologische hulpverlening en als docent seksuologie. Naast een nieuwe, heldere vormgeving is de 4e herziene druk geheel geactualiseerd en bevat het veel nieuwe informatie, gebaseerd op vernieuwde inzichten en reacties van gebruikers van dit boek vanuit opleiding en praktijk. 
Over de auteur Marijke IJff, maatschappelijk werker VO-seksuoloog SH/VPO en supervisor NVVS, is sinds 1979 werkzaam in de seksuologische hulpverlening en vanaf 1981 verzorgt zij seksuologieonderwijs.