Het Puberboek

Een boeiende en bijzondere handleiding voor alle (pre)pubers. Als je net begint te puberen, is dat de start van een spannende periode vol veranderingen. Niet alleen je lichaam gaat er anders uitzien, je gaat je ook anders gedragen. Je verandert aan de buiten-, maar ook aan de binnenkant. Je gaat anders over seks denken, je plek in het gezin verandert en je vrienden en vriendinnen worden steeds belangrijker...Vanaf ca. 11 jaar.

Handzaam informatief boek voor (beginnende) pubers. In zeven delen wordt de periode waarin kinderen beginnen te puberen beschreven. Er is aandacht voor het lichaam dat verandert aan de buitenkant en aan de binnenkant, het uiterlijk, omgaan met elkaar, relatie met ouders, zoenen - verkering - seks en tot slot is er een informatieve wegwijzer voor opgroeiende kinderen. De informatie wordt verteld in korte, vriendelijke hoofdstukjes, waarin feiten en ervaringen van kinderen zelf op genuanceerde wijze worden gebracht. Er is veel ruimte voor humor en een knipoog, niet in het minst door de veelal kleine kleurenillustraties, die op cartoonachtige wijze (klein, groot en kleurig) een onlosmakelijk geheel vormen met de tekst.

Aansprekend is de integrale aanpak van het thema: lichamelijke kenmerken naast veranderende omgangsvormen thuis en met vrienden, oog voor uiterlijk naast gezonde voeding, lichaamsverzorging naast veilig vrijen en aandacht voor seksuele gevoelens. De psychologe/seksuologe en illustrator hebben vaker samengewerkt rond dit thema.

Sanderijn van der Doef, seksuologe en schrijfster, geeft heldere
informatie over al die veranderingen.Marian Latour maakte de vaak
humoristische tekeningen.